Galet snygga barnklockor!

Jag har hittat galet snygga barnklockor från svenska Torekovs!

Har ni barn i lågstadieåldern? Kan era barn klockan…?

Inte våra! Vi brukar hjälpas åt att sitta med våra två små och läsa böcker. Alla man pratar med berättar hur viktigt det är, och dessutom är det supermysigt. Vi har även börjat jobba med siffror i de allra enklaste. Men, vi insåg för ett tag sedan att vi helt missat att hjälpa våra barn lära sig klockan…

Det visar sig t o m att en stor del av Ma-lektionerna är tillägnat att lära sig klockan. (Och att med klockan som utgångspunkt ”lägga till en timme” och skapa en förståelse för varför man ska läsa matematik.)

Hursom, våra barn hade inga klockor.

Så – jag for ut på nätet och letade. Nu när vi bestämt att vi skulle köpa klockor så sa vi att vi ville köpa RIKTIGA barnklockor. Inget i plast. Vi ville absolut inte heller ha något med kopplingar till mobiltelefon/smartwatch. (Livrädd för att skapa ett mobilberoende tidigt, dessutom är de klumpiga och fula. Tycker vi.)

Vi letade och letade. Det mesta vi hittade var enkla klockor i plast och gummi. Men, långt ner i Googles topplistor hittade vi någonting vi båda föll pladask för… En skånsk familj som skapat galet snygga klockor för barn som heter Torekovs!

 

De har helt enkelt gjort det vi önskar ha – ett smycke som är en barnklocka. Tydliga siffror och med sekund-, minut- och timvisare. Klokt som en uggla.

Sen strålar klockorna av flärd och klass!

-Safirkristallglas som inte går att repa.

-Titanbaksida för att säkerställa att inte barnen kan få Nickelallergi.

-Olika klockarmband som man dessutom enkelt kan byta om man ibland vill vara extra fin. Eler tvärtom, om man någon gång vet att de ska smutsa ner sig…

-De har flyttat den där rackarn´s omställarknappen som jag alltid irriterat mig på. Jag har ett litet ärr på min vänstra hand. Från just kronan på min klocka… Torekovs barnklockor har satt knappen längre upp så den inte kan nypa barnen. Så smart.

 

Jag sa flärd, men glömde säga det som känns mest klassigt, eller ”blingigt” som min 8-åriga son lärt sig säga. Mest bling är att man kan få barnklocka i blankaste guld! För dem som är lite mer moderiktiga så kanske man väljer deras galet snygga barnklocka i rosé. Jag hade själv önskat en roséklocka med vitt skinn, men de är tydligen för små för min handled.

Några kanske inte känner sig lockad till ”blinget”, då vill jag säga att deras silverklockor för barn är superfina.

Eller…så väljer man coolaste klockan i svart. (Men, då kanske man borde vara lite äldre än mina barn som är 6 och 8 år. Ska de lära sig klockan så måste det vara mer pedagogiskt med svarta visare mot vit bakgrund) Men, jag förstår – en svart klocka med grafitfärgade visare och orange klockarmband. Nog är det en cool barnklocka…!

Torekovs barnklockor finns i två storlekar, 28 mm och 33, mm. Våra barn är så små så vi köpte två små klockor. En super, supersöt guldklocka med rosa tygband till lilla dottern. Sen köpte vi en jättestilig klocka i guld och marinblått klockarmband till sonen. Båda klockorna har då spännen och hylsor i guld. När de kom hem så häpnade vi, de levererades i de finaste askar jag sett.

Vi tänkte ge dem i julklapp, men kunde inte vänta. Det kändes helt rätt att ge dem i förväg så de kan ha dem i skolan. De känner sig så sjukt stolta när de glider i väg till skolan med dem på sig.

Jättekul tycker jag!

Letar ni efter galet snygga  barnklockor med klass – då skulle jag direkt skicka er till www.torekovs.se

(PS lånad bild från deras hemsida. Tack!)